20/04/2021

У припреми “Студија изводљивости водоснабдијевања Општине Рогатица”

У оквиру пројекта “Водоводна и канализациона инфраструктура у Републици Српској” Општини Рогатица је пружена могућност израде Студије изводљивости водоснабдијевања.

С тим у вези, инжењери из консултантске куће “WYG International”, која је ангажована од стране Тима за управљање пројектом водоводне и канализационе инфраструктуре Републике Српске, састали су се са начелником општине Рогатица Милорадом Јагодићем и његовим сарадницима.

Они су нагласили да су основни циљеви израде студије снимање постојећег стања, идентификација главних проблема и одређивање дугорочних стратешких потреба. Према њиховим ријечима, студија изводљивости водоснабдијевања ће дати фокус на приоритете и тако олакшати Општини Рогатица и јавном комуналном предузећу даљи рад на унапређењу услуге водоснабдијевања.

Начелник Јагодић је истакао да је досадашњи приступ рјешавању проблема водоснабдијевања био доста неозбиљан, али Општина је од 2018. године, када је основано ново ЈКП, озбиљно приступила овом изазову с циљем налажења одрживих рјешења.

Инжењери ће у наредном периоду повремено посјећивати општину Рогатица, јер због пандемије корона вируса не могу све вријеме боравити у нашем граду. Представници Општине и ЈКП “Врела Сељани” даће пуну подршку изради студије достављањем свих тражених информација и стављањем на располагање тиму стручњака с циљем израде што квалитетнијег документа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *