20/04/2021

Британија: Веома мали број болести вируса-корона у школама

Енглески јавни здравствени систем открио је само 67 појединачних случајева и 30 епидемија (дефинисаних као 2 или више повезаних случајева) у школама широм Енглеске.

Више од милион деце која су током јуна похађала предшколску и основну школу, само 70 дјеце било је захваћено инфекцијама у широј заједници, највјероватније у случајевима преокрета. из школа.

Откривено је да дјеца имају већу вјероватноћу да се заразе вируса-корона код куће, него у школи.

Инфекције у школама су ријетки узроци вируса-корона, према новом британском јавном здравственом истраживању.

Откривено је само 67 појединачних случајева и 30 епидемија ученика и особља од када су школе наставиле у јуну, док се нису затвориле. Само 0,01 проценат предшколских установа и основних школа има 19 ученика, а 70 дјеце и 128 запослених је погођено. У истом периоду у цијелој Енглеској регистровано је 25.470 случајева.

Пријављени случајеви вируса-корона, кластера и епидемије свакодневно се преиспитују у свим образовним установама у Енглеској до краја јула.

ПХЕ је открио да је вјероватније да ће се инфицирати у оним областима, које такође имају високу учесталост вируса-корона, сугеришући да преношење из заједнице креће ширење у школама. То показује сталну потребу да се контролише ширење инфекције у заједници, да се школе отворе, а сви играју своју улогу перући руке, носећи маске за лице, ходајући и брзо се тестирајући ако имају симптоме.

Чланови особља имају већу вјероватноћу да су заражени вирусом него студенти, мада не вјероватније од опште популације у цјелини. Када је у питању зараза дјеце, већа је вероватноћа да ће се заразити вирусом-корона код куће, обично од родитеља. У половини случајева ниједан ученик није уопште учествовао у преношењу, а преношење између ученика је било веома ријетко.
Др Схамсад Ладхани, из јавног здравства Енглеске, рекао је да су инфекције и појава вируса-корона били неуобичајени у образовним окружењима током првог мјесеца након ублажавања националних мера у Енглеској.

„Јака повезаност са регионалном учесталошћу вируса-корона подвлачи важност контроле преноса у заједници за заштиту образовних установа. "Додатне интервенције треба да се усредсреде на смањење преноса између запослених."

А вероватно је извор у 20 од 30 епидемија прелазак са особља на особље или са особља на студента. Прелазак са студента на особље био је највјероватнији извор у 6 случајева, а студент на студента у 2. Извор преноса није се могао утврдити у 2 случаја.

Иако нису све школске биле отворене током периода студије, број отворених образовних установа у Енглеској порастао је са 20.500 на 23.400 између 1. и 30. јуна, а број дјеце која похађају школу било које образовне установе повећао се са 475.000 на 1.646.000.

Резултати ове студије су у складу са другим студијама које су истраживале у којој су мјери дјеца погођена вирусом-корона.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *